Trenger din bedrift et løft innefor digital kompetanse?

Alle yrker vil bli berørt av automatisering. Programmering og annen digital kompetanse blir derfor relevant for mange flere. De som kan litt datateknologi vil i større grad kunne forstå, tilpasse seg og manøvrere i en arbeidshverdag preget av digitale løsninger. Et kurs i grunnleggende programmering eller datateknolgi er derfor en svært viktig kompetanse å ha i bagasjen.

For norsk verdiskapning er påfyll av teknologisk kompetanse avgjørende. Næringslivet har ikke tid til å vente på at dagens elever blir morgendagens arbeidstakere. Løsningen er etter- og videreutdanning av de som i dag er i jobb.

Kodeskolen på Fornebu:

• skreddersyr kurs til ditt behov, fra 2-timers foredrag til 40-timers fordypningskurs
  • kurs i tekstbasert programmering, generell datateknologi eller en kombinasjon
  • bruker erfarne PhD-studenter i Simula Research Labs til kursholdere
  • kan inkludere spennende foredrag holdt av Simulas forskere om relevante tema som maskinlæring og IKT-sikkerhet
  • lengre kurs innen AI og sikkerhet er under utvikling. Vi piloterer gjerne noe sammen med din bedrift

Vi skreddersyr innhold til din bedrift!

OBS: Grunnet covid-19 tilbyr vi kun digitale kurs en tid fremover.

Dette sier deltakerne:

«Bra! Jeg er veldig glad at jeg fikk såpass mye tid til dette i arbeidstiden, fordi terskelen for å sette seg ned med koding på fritiden var høy for meg»

«Stor variasjon, flinke kursholdere»

«Kurset er godt forberedt, lærerikt og nyttig»

«Proft og gjennomtenkt»

Kurseksempler

Skulle du ønske at du kunne mer om data?

Hvordan snakker datamaskiner med hverandre? Hva gjør egentlig routeren? Hva skjer egentlig bak kulissene når PCen din bare står der? Simula Kodeskolen tilbyr kurs i grunnleggende datateknologi, der du får svar på alt det du ikke har tid til å spørre om i kassa på Elkjøp.

Kodeskolen tilbyr kurs i datateknologi, fra korte foredrag for å gi en oversikt, til mer dyptgående kurs om alt du ikke vet om datamaskiner, operativsystem og hvordan maskiner kommuniserer med hverandre.

Kurs i programmering

Programmering er på alles lepper for tiden, men for mange virker det teoretisk og utilgjengelig. På kursene til Kodeskolen får du oppleve at dette er et kreativt og skapende fagfelt, med mange muligheter for mestring underveis i læringen.

På våre kurs bruker vi programmeringsspråket Python, da det både er enkelt å lære for nybegynnere, samtidig som det brukes av profesjonelle til blant annet dataanalyse, modellering, webscraping, kunstig intelligens og automatisering av ulike oppgaver.

Kodeskolen kan tilby alt fra halvdagerskurs der du får lov til å utforske hvordan enkle programmer fungerer, til 40-timerskurs der du jobber deg gjennom grunnleggende algoritmisk forståelse i praktiske øvelser, og får en solid forankring i grunnleggende Python-programmering.

Skreddersydde kurs for næringslivet

Ønsker du en kombinasjon av datateknologi og programmering? Legge til et foredrag om endringsledelse til slutt? Vi har samarbeidspartnere med den kompetansen.

Vi setter gjerne sammen kurs tilpasset din bedrift.

Andre mulige innslag:

• Foredrag om maskinlæring
  • Foredrag om IKT-sikkerhet
  • Kurs i programmering for de som allede kan noe, tilpasset behovene i din bedrift, f.eks. dataanalyse

Hvem er vi

Matteus Häger

Matteus har mange års erfaring som lærer i fysikk, matematikk og naturfag. Nå jobber han med å sikre at Kodeskolens kurs er tilpasset fagfornyelsen og skreddersydd til skolenes behov.

Marie Roald

Marie er PhD-student ved Simula og prøver å finne skjulte mønstere fMRI-data ved hjelp av maskinlæring.

Hun har vært med i Kodeskolen siden begynnelsen.

Marianne Aasen

Marianne Aasen er direktør for Simulaskolen og er utdannet statsviter. Hun har vært utdanningspolitiker på Stortinget hvor hun har sittet i 12 år.

Åshild Telle

Åshild er PhD-student ved Simula. Hun har en bakgrunn innen matematikk og forsker på modellering av hjerteceller.

Hanna Borgli

Hanna er PhD-student ved Simula og driver med maskinlæring.

Eina Bergem Jørgensen

Eina holder på med en mastergrad i fysikk og er en av Kodeskolens læringsassistenter. Hun er en av dem som sørger for at du alltid har noen å spørre om hjelp på kursene våre.

Håkon Kvale Stensland

Håkon Kvale Stensland er seniorforsker ved Simula Research Laboratory innen kunstig intelligens og heterogene prosessorarkitekturer. Han foreleser på Universitetet i Oslo, Institutt for Informatikk både i begynnerkurs og masterkurs i informatikk.

Jonas van den Brink

Jonas har vært med som kursholder i Kodeskolen siden begynnelsen.

Akkurat nå jobber ham med en lærebok i programmering for lærere.

Ta gjerne kontakt med oss via epost dersom du lurer på noe eller ønsker å booke et kurs, på kodeskolen@simula.no.

OM SIMULA

Kodeskolen hører inn under forskningslaboratoriet Simula, og holder til på Fornebu i Bærum kommune. Simula ble etablert i 2002 og har som formål å løse viktige og grunnleggende problemer innen IKT, trene og utdanne forskere og utvikle nye kommersielle virksomheter.

Martin Linges vei 25

1364 Fornebu