Om oss

Kodeskolen hører inn under forskningslaboratoriet Simula, og holder til på Fornebu i Bærum kommune. Simula ble etablert i 2002 og har som formål å løse viktige og grunnleggende problemer innen IKT, trene og utdanne forskere og utvikle nye kommersielle virksomheter.

Kodeskolen bruker erfarne PhD-studenter i Simula Research Laboratory til kursholdere, og har så langt arrangert flere kursrekker for Asker kommune, Bærum kommune og Tekna Realistene.

Vi tilbyr kurs i datateknologi, programmering, datasikkerhet og IKT og har alt fra korte foredrag for å gi en oversikt, til mer dyptgående kurs. Vi kan også skreddersy og setter gjerne sammen kurs tilpasset din bedrift.

Våre ansatte

Marianne Aasen

Marianne er direktør og er en del av ledergruppa ved Simula. Hun er utdannet statsviter fra Universitet i Oslo og har fagene samfunnsøkonomi og historie i tillegg. Marianne har sittet 12 år på Stortinget for Akershus Arbeiderparti. Åtte av disse årene i Kirke-, utdanning- og forskningskomiteen og var leder av komiteen i fire år. Hun har også vært journalist og politisk rådgiver i Stoltenberg-regjeringen.

Håkon Kvale Stensland

Håkon er seniorforsker ved Simula Research Laboratory innen kunstig intelligens og heterogene prosessorarkitekturer. Han er også førsteamanuensis på Universitetet i Oslo, institutt for informatikk, hvor han foreleser både begynnerkurs og masterkurs i informatikk. Håkon har vært med i Kodeskolen siden starten av og jobber med utvikling av kurs innen programmering, IKT-sikkerhet, kunstig intelligens og datateknologi.

Elin Backe Christophersen

Elin jobber som rådgiver i Simula-skolen. I Kodeskolen jobber hun med kundekontakt rettet mot nærings- og arbeidsliv. Elin har utdanning innen økonomi og administrasjon, og har blant annet jobbet for Abelia, NHH sin kursvirksomhet og Wilhelmsen-gruppen før hun kom til Simula.

Matteus Häger

Matteus har mange års erfaring som lærer i fysikk, matematikk og naturfag. Nå jobber han med å sikre at Kodeskolens kurs er tilpasset fagfornyelsen og skreddersydd til skolenes behov.

Ståle Bjørnstad

Ståle er utdannet Siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og har jobbet som aksjeanalytiker, aksjemegler og corporate finance i Alfred Berg Norge, DNB og Handelsbanken. Han har også vært CEO i Cxense ASA. Ståle jobber nå som rådgiver for oppstartsbedrifter og børsnoterte selskaper og jobber med salg i Kodeskolen.

Mohmina Jannat

Mohmina er prosjektassistent hos Kodeskolen og jobber med markedsføring av kurs og  arrangementer, fotografi, design og visuell presentasjon av Kodeskolen. Hun har utdanning innen markedsføringsledelse fra Handelshøyskolen BI og har tidligere jobbet med innholdsproduksjon og sosiale medier.

Hanna Borgli

Hanna er PhD-student ved Simula og jobber med maskinlæring innen helse. Hun er utdannet innen informatikk ved Universitetet i Oslo og har omfattende kunnskap innenfor programmering og databehandling. Hanna har gjennom store deler av utdanningsløpet jobbet med formidling av programmering på alle nivåer. Ved Kodeskolen  utvikler hun og holder kurs, både fysiske og digitale.

Jonas van den Brink

Jonas jobber med biomedisinske modelleringer ved Simula ved å programmere matematiske beregninger av hjertet. Han har lang erfaring med undervisning i programmering og informatikk, på alle utdanningsnivå, samt for lærere og ansatte i næringslivet. Jonas har vært med i Kodeskolen siden starten og har vært sentral i utvikling av kursmateriell samt holdt kurs i programmering – med spesielt fokus på anvendelser innen realfagene.

Åshild Telle

Åshild er PhD-student ved Simula. Her jobber hun med matematisk og numerisk modellering av hjerteceller og hjertevev fra et mekanisk perspektiv. Hun lærte Python det første året på universitetet, og siden har hun brukt dette i en kombinasjon med matematikk.
For Kodeskolen har Åshild holdt mange kurs, samt utviklet deler av kursmaterialet.

Marie Roald

Marie er PhD-student ved Simula. Forskningen hennes handler om å kombinere matematikk og programmering for å finne underliggende mønstre i store datamengder. Marie har mange års erfaring med formidling og programmeringundervisning. Siden Kodeskolen startet har hun utviklet og holdt en rekke kurs og webinar for lærere og andre programmeringsinteresserte.

Julie Johanne Uv

Julie har en integrert master i fysikk og matematikk ved NTNU, med spesialisering innen statistikk og numerisk matematikk. I dag er hun PhD student hos Simula hvor hun jobber tverrfaglig med matematikk, programmering og biologi. Av programmeringsspråk har hun omfattende erfaring med Matlab, Python og R, samt noe erfaring med C++ og SQL.

Johan Emil Linnestad Larsson

Johan Emil har en bachelor i Fysikk og Astronomi fra Universitetet i Oslo og starter med en master i Kjerne- og Partikkelfysikk høsten 2021, ved siden av hans jobb som assistent ved Kodeskolen.
Han har kompetanse med programmeringsspråkene Python, C++ og microbit. I Kodeskolen er han med på å undervise og utvikle kurs, både raske krasjkurs og mer dyptgående kurs, for ulike aldersgrupper fra elever i barneskolen til lærere i vgs.

Eli Ruud Dankel

Eli har en bachelorgrad i Biovitenskap fra Universitetet i Oslo. Hun tar for tiden en master i marinbiologi ved Universitetet i Oslo. Eli er underviser/læringsassistent på kursene til Kodeskolen. Hun er også med på å utvikle kursene og lage kursmateriell.

Kontakt oss

Ta gjerne kontakt med oss via epost på kodeskolen@simula.no eller skjemaet nedenfor dersom du lurer på noe eller ønsker å booke et kurs.